He juoksivat pakoon

Kirjailija Simon Häggström

Tarjoukset: 2022-02-01

Säälimätön kosto Tukholman alamaailmassa

Jennifer ja Malvina ovat paenneet nuorisokodista, he nukkuvat patjoilla parkkihallissa ja huijaavat miehiä saadakseen rahaa. Pian heidät vedetään mukaan vyyhtiin, joka vaarantaa heidän henkensä.

Markus Lundström ja Natalia Volotkova työskentelevät poliisin ihmiskaupparyhmässä ja jahtaavat sutenöörejä ja seksinostajia. Tutkiessaan nuoren tytön kuolemaa, he kuulevat salaseurasta eli ryhmästä miehiä, jotka käyttävät hyväkseen tyttöjä. Jäljet ​​ovat vähissä ja poliisi on epätoivoinen. Voivatko he antaa seksinostajan soluttautua salaisiin kokouksiin poliisin puolesta?

He pääsivät pakoon on realistinen kuvaus tärkeästä aiheesta: niistä yhteiskunnan pimeistä puolista, joilta suljemme usein silmämme. Se on myös tarina kostosta ja ihmisen kyvystä selviytyä äärimmäisissäkin olosuhteissa.

***

Simon Häggström on kirjailija ja poliisi. Hän on erikoistunut prostituutioon ja ihmiskauppaan ja työskennellyt pitkään Tukholman poliisissa. Hän on kirjoittanut kaksi tietokirjaa alamaailmasta ja hänen kolmas ihmiskauppaa käsittelevä rikosromaaninsa ilmestyy Ruotsissa 2022.

Simon on tunnettu julkisena keskustelijana ja luennoitsijana sekä kotimaassaan Ruotsissa että ulkomailla. Nuoruudessaan häntä kiinnosti täysin erilainen ammatti, hän halusi olla veturinkuljettaja. "Isä ja minä istuimme yhdessä ja katsoimme Beck-elokuvia. Silloin unelma poliisin ammatista heräsi", hän kertoo. Vapaa-ajallaan hän kerää lippalakkeja ja Muumi-mukeja.

 

+ Lue lisää