Kuka ilmiantoi Anne Frankin?

Kirjailija Rosemary Sullivan

Tarjoukset: 2022-01-27

Kuka ilmiantoi Anne Frankin ja hänen perheensä? Ja miksi?

Toisen maailmansodan aikana Amsterdamissa perheensä kanssa piilossa eläneen 13-vuotiaan Anne Frankin tarinan on lukenut yli 30 miljoonaa ihmistä. Kun natsit löysivät lopulta perheen piilopaikan, heidät lähetettiin keskitysleirille, jossa Anne menetti henkensä.

Kansainvälinen Cold Case -tutkintaryhmä käy huolellisesti läpi kymmeniätuhansia sivuja asiakirjoja, joista osa on ennennäkemättömiä, ja haastattelee lukuisia Frankin perheeseen tavalla tai toisella liittyneiden ihmisten jälkeläisiä. Uuden DNA-teknologian ja FBI:n kehittämien tutkintamenetelmien avulla selvittämättömiä rikoksia tutkiva ryhmä rekonstruoi Frankin perheen pidätystä edeltävät päivät ja viikot – ja tekee järkyttävän johtopäätöksen.

"Kysymys ei tulisi koskaan olemaan helppo. Tapaus oli yli seitsemänkymmentäviisi vuotta vanha. Pettäjä ja useimmat välittömät todistajat olivat luultavasti kuolleita. Ja kysymys ei ollut vain siitä, kuka, vaan siitä miksi.”

 

ROSEMARY SULLIVAN on kirjoittanut 15 teosta, viimeisimpänä elämäkerran Stalinin tytär. Se on julkaistu 23 maassa, ja Biographers' International Organization myönsi sille Plutarch -palkinnon. Kirja oli myös ehdolla PEN/Bograd Weld -elämäkertapalkinnon ja National Books Critics Circle -palkinnon saajaksi. Canadian Society for Yad Vashem myönsi holokaustihistorian palkinnon hänen teokselleen Villa Air-Bel.  Rosemary Sullivan on Toronton yliopiston emeritaprofessori ja hän on luennoinut Kanadassa, USA:ssa, Euroopassa, Intiassa ja Latinalaisessa Amerikassa. 

+ Lue lisää