Nainen ja sininen tähti

Kirjailija Pam Jenoff

Tarjoukset: 2022-01-27

TARINA YSTÄVYYDESTÄ, RAKKAUDESTA JA TOIVOSTA

1943. Kun natsit tyhjentävät Krakovan gheton, 19-vuotias Sadie Gault ja hänen äitinsä etsivät turvaa kaupungin katujen alla olevista tunneleista. Eräänä päivänä Sadie katsoo ylös kaivon säleikön läpi  ja näkee Ella Stepanekin. Ella tulee varakkaasta perheestä ja koska hänen sulhasensa on rintamalla, hän asuu äitipuolensa kanssa.

Päivä, jolloin Ella kulkee aukion läpi ja huomaa Sadien, muuttaa hänen elämänsä lopullisesti. Ella auttaa Sadiea ja heistä tulee ystäviä. Mutta sodan edetessä heidän elämänsä pirstaloituu ja vahva ystävyys joutuu koetukselle. Nainen ja sininen tähti on saanut inspiraationsa toisen maailmansodan tositarinoista. Se on koskettava kertomus odottamattomasta ystävyydestä ja ihmisen valtavasta voimasta selviytyä kauhujen keskellä.

 

Pam Jenoff on kirjailija ja asianajaja. Hän on työskennellyt aiemmin mm. Pentagonissa sekä diplomaattina Puolassa. Jenoff on kirjoittanut yli kymmenen historiallista romaania. Kirjoista on suomennettu tähän mennessä mm. Quill-palkintoehdokkaanakin ollut Diplomaatin vaimo sekä koskettava Sirkustyttö.

+ Lue lisää