Yö. Uni. Kuolema. Ja tähdet.

Kirjailija Joyce Carol Oates

Tarjoukset: 2022-09-06

Mestarillisen kertojan intiimi ja viiltävän tarkka kuvaus perhesuhteista sekä menetyksestä.

Whitey McClaren on entinen pormestari, isä ja yhteisössään erittäin arvostettu. Kun hän kuolee äkillisesti, koko perhe romahtaa. Jokainen perheenjäsen reagoi omalla tavallaan, mutta kaikki enemmän tai vähemmän odottamattomin tavoin. Aikuiset lapset räpiköivät eteenpäin selviytyäkseen menetyksestä ja sen mukanaan tuomasta identiteettikriisistä. Rajuimmin tuntuu itseään rakentavan uudelleen hauras leski, perheen äiti, joka on elänyt miehelleen ja lapsilleen niin kauan, ettei enää muista kuka hän itse asiassa on.

Yö. Uni. Kuolema. Ja tähdet. on vahva ja läpitunkeva kuvaus perhesuhteista, psykologisista traumoista sekä rotu- ja luokkakysymyksistä nykypäivän Yhdysvalloissa. Se on myös intiimi kertomus surusta, toipumisesta ja uusista aluista.

 

***

Joyce Carol Oates (s. 1938 New Yorkissa) on yhdysvaltalainen kirjailija ja Princetonin yliopiston professori. Hän on saanut tuotannostaan useita palkintoja, muun muassa National Book Awardin ja Prix Feminan sekä ollut useasti ehdolla Pulitzer palkinnon saajaksi. Tuottelias Oates on julkaissut niin romaaneja, näytelmiä, runoja kuin tietokirjojakin, joista osan kirjailijanimellä Rosamond Smith. Suomeksi on tätä ennen julkaistu 12 teosta, mm. Blondi (2001) ja Elämäni rottana (2020).

+ Lue lisää