• Home>
  • Vihan morsian - Pokkari

Vihan morsian

Kirjailija Jessika Devert

Tarjoukset: 2017-10-01

Tosikertomus nuoren naisen tiestä äärioikeistoon ja takaisin hyväksyvään maailmaan.

Nuori Anna-Lena kiertää maailmaa ja tekee muun muassa tarjoilijan töitä. Juhliminen ja kaverit täyttävät elämän, josta puuttuu suunta ja päämäärä. Kun hän rakastuu rocktähtenä pidettyyn Erikiin, tuntee hän kuuluvansa johonkin. Erikin mukana tulee äärioikeistolainen aate, johon Anna-Lenakin sujahtaa mukaan ajattelematta sen tarkemmin aatteen sisältöä. Hänellä on elämänsä mies, yhdessä he ovat staroja ja heidän ympärillä on ihmisiä, jotka ihailevat heitä.

Kun Anna-Lena odottaa ensimmäistä lastaan, tuntuu viha ympäröivän hänet. Kaikki heidän tuntemansa ihmiset elävät vihasta ja hän itse jämähtää neljän seinän sisälle vaikean raskauden takia. Hän tietää, että hänen kannattamansa ideologiat eivät kestä päivänvaloa, mutta suuntaa on vaikea pysäyttää, kun koko elämä pyörii äärioikeistolaisia ajatuksia kannattavien ihmisten parissa.

Ensimmäisen raskauden jälkeen tulee heti toinen. Anna-Lenasta tulee kahden pienen lapsen äiti, joka haaveilee tavallisesta äidin arjesta, jossa voisi jutella kurahousuista toisten äitien kanssa. Tämä toteutuukin, mutta yksin, ilman lasten isää. Anna-Lenan on käännettävä suunta ja aloitettava uusi elämä. Hän tuntee, että rakkaus täyttää hänet, kun hän löytää tavan auttaa muita. Ja kun aika on kypsä, haluaa hän kertoa tarinansa muille; miten valkoisen vallan liike sai hänet mukaansa ja miten hän löysi tien ulos, takaisin hyväksyvään maailmaan.

+ Lue lisää